Diskuse

Co může zachránit sociální demokracii? Sázka na emoce!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ČSSD nezachrání sázka na emoce, ale důsledná reforma podobá té, jak ji kdysi provedl v Německu Willy Brandt. Sázka na emoce je pouze povrch, který možná oddálí další úpadek, ale bez zásadní reformy brandtovského typu se ČSSD neobejde, dokud se nemodernizuje. Dnes jsou socialisté konglomerátem unavených staromilců, kteří nemají světu co nabídnout. Namísto, aby sekli do sklerotické organizační i duchovní struktury, přežívají se starými, okoukanými lidmi, kteří se děsí změn a žijí ze dne na den. Dá se zároveň říci, že všechny tradiční strany upadají, protože se zahleděly do sebe a zapomněly, že jsou tady pro lidi, nikoliv pro hrstku aparátčíků, kteří vědí o starostech a nadějích běžných lidí asi tolik, jako nosorožec o galerii.

0 0
možnosti

Opatrnost velí, nebýt přehnaným optimistou, aby člověk nebyl zklamán. Ale snad už přece jen socani skončí po volbách v propadlišti minimálně jako ODS.... Parlament bez TOP09, KDU-Starostů, a třeba i bez ODS a ČSSD by byl zázrak zhůry.... Jen je otázka, do jakých kabátů by se korytáři těchto stran převlékli....

0 0
možnosti

Já myslím, že už nic. Ten jejich sešup už nabral takovou rychlost, že teď už jen pouhou setrvačností si dojedou pro nejhorší volební výsledek za posledních 15 let. U hnutí ANO je to podobné, jen nejde o sešup, ale o vzestup.

0 0
možnosti

J54a66r23d51a 18S39o26k15o24l

10. 7. 2017 17:29

Nejhorší co může voliče postihnout je ztráta paměti a názor že když nebudu volit stranu která má podle průzkumu šanci se dostat do parlamentu tak nemusím chodit k volbámRv

0 0
možnosti

Mám jeden návrh. Na záchranu by to asi nestačilo, ale trochu by to pomohlo. Omluvit se za církevní restituce a prosazovat jejich racionalizaci.

1 0
možnosti

Církevní restituce prosadila a neodvolatelně (po právní stránce) podepsala koalice ODS, TOP09 a LIDEM v listopadu 2012. Socani s komunisty dělali všemožné obstrukce, ale pro pár zrádců a lidovců to prošlo i přes zamítnutí v senátu. Podali stížnost Ústavnímu soudu, nepochodili.

Takže pane Slavíčku - co mají ještě socani udělat a hlavně jak? A za koho se mají omlouvat - za premiéra Nečase, který se s Dukou natřásal před televizními kamerami jako nevím co (nechci být sprostý)???

1 2
možnosti

Socany jsem nevolil, ale nakonec musím uznat, že ta jejich vláda v koalici byla nejméně rozhádanou koalicí a cosi zvládla, každý z nich cosi prosadil a většina toho nebylo špatné (když vynechám EET). Byly tam nejmenší podrazy ze všech vlád, premiér se choval slušně ke svému okolí (na rozdíl třeba od Paroubka, Topolánka, pany Nagyové atd...) ̈a hlavně - nebránili v rozvoji hospodářství (jako byly investiční škrty Nečase a Kalouska ), neoškubali invalidy jako jistý pan Drábek (ve prospěch IT firem) atd. atd. V něčem přece jenom pomohli chudším a důchodcům. Navíc socani i někteří lidovci museli celou dobu čelit stále rostoucí nenávisti a sprosťárnám z Hradu.

Uvídíme, pane autore, (a dalších 40 % voličů), jak vysoko budete vyskakovat radostí nad vládou jednoho muže pana Babiše třeba po 6 měsících jeho vlády....

3 2
možnosti

P12e13t90r 40H73a23j34d71a

10. 7. 2017 14:34

S posledním odstavcem souhlas, ale nechápu onu naivní slepotu, kterou jste postižen při hodnocení socialistické ČSSD.

0 0
možnosti